مسابقه Optimizer مسابقهای در حوزه علم بهینهسازی است که توسط هسته پژوهشی «بهینهسازی و کاربردها» در دانشکده علوم ریاضی دانشگاه صنعتی شریف برگزار میشود. جزئیات نحوه اجرا و مقررات این مسابقه از طریق وبسایت مسابقه قابل دسترسی است و در ادامه، در خصوص اهداف کلان طراحی و اجرای این مسابقه و همچنین اقدامات صورت گرفته در این مسابقه توضیحاتی ارائه خواهد شد.
اجرای مسابقات مختلف با اهداف متنوع علمی و تشویق دانشجویان و پژوهشگران در حوزههای مختلف در سطح کشور و جهان امری معمول و جاری است و این مسابقات معمولا در یک بازه محدود زمانی اجرا شده و با ایجاد رقابت در بین شرکتکنندگان، که میتواند نوعا چند ساعته یا چند روزه و در ارتباط با یک مهارت خاص باشد، برای نیل به اهداف خود تلاش میکنند. مسابقه Optimizer جزو معدود مسابقاتی است که بدون تمرکز صرف بر رقابت بین شرکتکنندگان، ابعاد و زوایای دیگری را نیز مرتبط با پژوهش، آموزش و کسب مهارتهای حرفهای به شرح زیر دنبال میکند.
- جنبههای پژوهشی این مسابقه پررنگ است و این مسابقه اصولا تاکید جدی و خاصی بر فراگیری علم بهینهسازی و کاربردهای آن در لبه مرزهای دانش روز این رشته دارد که طبق روال اجرای آن دارای دو فاز «مطالعه» و «رقابت» است. فاز مطالعه در این مسابقه حدود 4 ماه و فاز رقابت طی یک بازه حدودا 10 روزه برگزار میشوند. در این ترکیب، تاکید فاز مطالعه بر فراگیری دانش روز در ارتباط با سوال مسابقه است که از ابتدای این فاز در اختیار شرکتکنندگان قرار میگیرد.
- سوال این مسابقه نوعا با توجه به بهروزترین چالشهای موجود در حوزه بهینهسازی و کاربردهای آن انتخاب میشود و با توجه به طراحی سوال بر لبه دانش، اطلاعات کافی از طریق صورت سوال و همچنین سخنرانیها و کارگاههایی که توسط آزمایشگاه SOAL در هسته بهینهسازی و کاربردها برگزار میشود، در اختیار شرکتکنندگان قرار میگیرد.
- با توجه به نوع مسابقه و طراحی سوال آن با تاکید بر چالشهای علمی روز در حوزه بهینهسازی و کاربردها، جهتگیری مسابقه، که با تشویق فعالیتهای تیمی صورت میگیرد، ترغیب علاقهمندان به تشکیل تیمهایی با ترکیب متنوعی از تخصصها در حوزههای مختلف مرتبط با سوال مسابقه است و یکی از اهداف جدی که این مسابقه دنبال میکند، تشویق مهارتهای تشکیل تیمهای موثر و کسب مهارت فعالیت جدی و هماهنگ تیمی در راستای یک هدف مشخص برای بهرهگیری از تواناییهای متنوع اعضا در حوزههای مختلف علمی است.
- با توجه به ماهیت علمی و پژوهشی مسابقه، هیات داوران این مسابقه از همه تیمهایی که موفق به پایان رساندن فاز رقابت و ارسال گزارش علمی خود در قالب گزارش کتبی و شفاهی (به صورت فیلم ضبط شده) شده باشند و حداقل امتیاز لازم را نیز کسب کرده باشند، مصاحبه علمی به عمل میآورد و نهایتا با توجه به جمیع اطلاعات و نتایج بهدست آمده تیمهای برتر توسط هیات داوران تعیین میشوند.